نمکهای رنگی سرطانزا هستند
معاون وزیر بهداشت گفت: نمکهای رنگی فاقد ید و حاوی فلزات سنگین میتوانند به سلامت آسیب بزنند و مردم از نمکهای یددار تصفیهشده استفاده کنند.

به گزارش فارمانیوز، علیرضا رئیسی اظهار داشت: در سالهای اخیر، با توسعه مصرف نمکهای یددار در کشور، یکی از معضلات مهم بهداشتی یعنی کمبود ید و بیماری گواتر تا حد زیادی کنترل شده است و حدود دو دهه پیش، گواتر یکی از مشکلات شایع، بهویژه در میان زنان بود که ناشی از کمبود ید در رژیم غذایی مردم بود.
وی افزود: با اجرای برنامههای سراسری برای یددار کردن نمک مصرفی خانوارها، این مشکل به شکل قابل توجهی کاهش یافت و سلامت عمومی جامعه بهبود پیدا کرد.
به گفته رئیسی، در ماههای اخیر، تبلیغات فضای مجازی پیرامون نمکهای موسوم به «نمکهای رنگی»، نگرانیهایی را در بین کارشناسان بهداشت ایجاد کرده است و این نوع نمکها معمولاً فاقد ید هستند و به دلیل تصفیهنشده بودن، میتوانند حاوی فلزات سنگین و مواد مضر دیگر باشند.
وی خاطرنشان کرد: فلزات سنگین خاصیت تجمعی دارند و در طول زمان میتوانند در بافتهای بدن رسوب کرده و زمینهساز بروز بیماریهای مزمن نظیر سرطان، مشکلات کبدی و کلیوی و حتی اختلالات عصبی شوند و مردم از مصرف این نوع نمکها خودداری کرده و همچنان از نمکهای یددار تصفیهشده که تحت نظارت وزارت بهداشت هستند، استفاده کنند.