دارو

هشدار نسبت به افزایش کمبودهای دارویی

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران، نسبت به تشدید کمبودهای دارویی هشدار داده است.

 محمد منفرد نایب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: داروخانه‌ها از چند ماه قبل برای تهیه و تدارک داروی امروز بیماران و نیاز کشور اقدام می‌کنند و این در حالی است که در دریافت مطالبات خود از بیمه‌ها با تاخیرهای طولانی مواجه می‌شوند و این موضوع شرایط را سخت کرده است.

وی افزود: اگر مطالبات داروخانه‌ها در اسرع وقت پرداخت نشود، توان جایگزینی داروی فروخته‌شده را ندارند؛ شاید بتوان گفت که داروخانه‌ها می‌توانند کمتر از ۵۰ درصد دارویی را که فروخته‌اند، دوباره تامین کنند.

 منفرد با بیان اینکه داروخانه‌ها روزبه‌روز خالی‌تر می‌شوند، تصریح کرد: به دلیل اینکه سازمان‌های بیمه‌‍گر مشکلات پرداخت دارند و توان پرداخت به موقع مطالبات داروخانه‌ها را ندارند، داروخانه‌ها روزبه‌روز تهی‌تر می‌شوند. شرایط پرداختی بیمه‌ها به نحوی است که داروخانه با پولی که دریافت می‌کنند، صرفا نفس می‌کشند و فقط ادامه حیات دارند اما توان حفظ موجودی دارویی روزبه‌روز کاهش می‌یابد.

نایب‌ رئیس انجمن داروسازان ایران با هشدار نسبت به افزایش کمبودهای دارویی در گذر زمان گفت: اگر امروز از کمبود حدود ۲۰۰ قلم دارو سخن می‌گوییم، با ادامه این روند، کمبود دارو طی دو ماه آینده به ۳۰۰ قلم و پس از مدتی به ۴۰۰ قلم خواهد رسید. همچنین احتمال شکل‌گیری «کمبود کاذب» وجود دارد؛ منظور از کمبود کاذب این است که دارو در بازار وجود دارد اما داروخانه‌ها توان خرید ندارند یا ترجیح می‌دهند که پول کلانی برای داروهای بیمه‌ای اختصاص ندهند، داروهایی که ۹۴ تا ۹۷ درصد تحت پوشش بیمه قرار دارد و با تاخیرهای ۶ تا ۷ ماهه پرداخت می‌شود./ ایسنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × دو =

دکمه بازگشت به بالا