بهداشتحوزه سلامت

آلودگی هوا دومین عامل مرگ‌ومیر در کشور

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا در پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران، آلودگی هوا را دومین عامل مرگ و میر در کشور عنوان کرد.

به گزارش فارمانیوز، محمدصادق حسنوند گفت: بر اساس پیش‌بینی‌ها آلودگی هوا در کشور ما مربوط به دیروز و امروز نیست و سال‌هاست که مانند بسیاری از کشورها با مشکل آلودگی هوا دست و پنجه نرم می‌کنیم؛ این چالش جهانی است. در کشور ما روند آلودگی هوا یا ثابت مانده یا افزایشی بوده اما در سایر کشورها سعی کردند که با برنامه مبتنی بر شواهد علمی، آلودگی هوا را کاهش دهند.

وی با بیان اینکه سالانه ۵۰ هزار مرگ منتسب به آلودگی هوا در کل کشور ثبت می‌شود، افزوداین میزان مرگ و میر بسیار زیاد است و دومین عامل خطر مرگ بعد از فشار خون بالا تلقی می‌شود؛ در واقع دومین عامل خطری است که در کشور بیشتر موارد مرگ را دارد.

حسنوند اظهار کرد:‌ واقعیت این است که تنها در شرایط بارش و پیش‌بینی‌های هواشناسی و پارامترهای طبیعی انتظار هوای مطلوب را داریم و در غیر این صورت نباید انتظار کیفیت هوای خوب را داشته باشیم.

به گفته وی، در سال ۱۴۰۲ که نسبت به سال‌های قبل از آن وضعیت بهتری از نظر بارش داشتیم، حدود ۷۰ درصد از روزهای سال غلظت آلایندگی هوا بالاتر از حد استاندارد سازمان جهانی بهداشت بود؛ در حالی که باید حداکثر سه روز از استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، بالاتر باشیم.

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا در پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: در حال حاضر شاخص کیفیت بر اثر توفان‌های گرد و غبار بسیار ناسالم است و این وضعیت تا پایان هفته پیش‌بینی می‌شود؛ البته این وضعیت به دلیل بارش‌های کم قابل تکرار است.

حسنوند با اشاره به روند از رده خارج کردن خودروهای فرسوده نیز یادآور شد: سالانه ۲ میلیون خودرو فرسوده در کشور تردد می‌کند که در بهترین شرایط توانسته‌ایم حدود ۵۰۰ هزار خودرو را نوسازی کنیم. در حوزه مقابله با آلودگی هوا نیز همین گونه هستیم.

وی گفتانتظار برای بهبود کیفیت هوا باید مناسب با اقدامات و سرمایه‌گذاری در این حوزه باشد؛ در غیر این صورت شرایط موجود همچنان پابرجا است.

به گفته حسنوند، توفان‌های گرد و غبار می‌توانند فاصله بیش از هزاران کیلومتر از منبع خود را درگیر کنند؛ برای نمونه توفان‌های گرد و غباری که از آفریقا بلند می‌شود اسپانیا و حتی برخی مناطق آمریکا و چین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

1 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا