تغذیهحوزه سلامت

دوغ؛ بهترین نوشیدنی فصل گرما

یک متخصص حوزه کشاورزی، نسبت به مصرف دوغ کفیر در فصل گرما به منظور جبران آب از دست رفته بدن در برابر برخی بیماری‌ها تاکید کرد.

به گزارش فارمانیوز، محمد شاهدی باغ خندان، با اشاره به اینکه بدن کودکان تا ۷۰ درصد از آب تشکیل شده، درباره لزوم تغذیه سالم در فصل گرما، گفت: با کمبود آب مشکلاتی برای بدن پدیدار شده و حتی گیجی و بیهوشی را در پی خواهد داشت.

وی عملکرد تعریق را به سیستمِ خنک کننده‌ای برای بدن تشبیه کرد و افزود: در فصل گرما بخشی از آب بدن توسط تعریق دفع می‌شود و این آب با تبخیر، بدن را خنک می‌کند. انسان مقادیر بسیاری آب را از این طریق از دست می‌دهد که باید جبران شود و بهترین راه نیز نوشیدن آب تمیز و سالم است.

شاهدی باغ خندان، بهترین آب را نه سرد و نه گرم دانست و ادامه داد: آب باید دمای معمولی داشته باشد که با افزودن قدری آب‌لیمو طعمی بهتر می‌گیرد. همچنین استفاده از تخم‌های سنتی نظیر خاکشیر برای فصل گرما مناسب بوده و میوه‌های تابستانی آب دار می‌توانند نیاز بدن را در این فصل به خوبی تأمین می‌کنند.

وی، سبزیجات آب دار نظیر کاهو و کلم را نیز تأمین کننده آب بدن در تابستان عنوان کرد و افزود: شکر و کافئین موجود در نوشابه و آب‌های گازدار در این فصل مضر بوده و غذاها نباید سرخ کردنی باشند.

وی اذعان کرد: در این فصل وعده‌های غذایی پر تکرار و با حجم کمتر مصرف شوند تا عملکرد معده را در این فصل بهبود دهند. استفاده از دوغ و نوشابه‌های مفید در فصل گرما می‌تواند برای بدن مفید بوده و همچنین ماست از خوراکی‌هایی است که به ندرت فاسد می‌شود.

شاهدی باغ خندان، نسبت به مصرف نمک در این نوشیدنی سنتی هشدار داد و خاطر نشان کرد: اصولاً در فصل تابستان هوا گرم بوده و میکرو ارگانیسم‌ها به سرعت در مواد غذایی رشد می‌کنند؛ بنابراین مواد غذایی را نباید خارجِ یخچال نگهداری کرد چون به محض سرد شدن، برای فساد آماده می‌شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

18 − چهار =

دکمه بازگشت به بالا