حوزه سلامت

تربیت ۲۵۰ هزار پزشک عمومی تا پایان برنامه هفتم

معاون آموزشی وزارت بهداشت­ گفت: در برنامه هفتم آمده ٢.٣ به ازای هر هزار نفر پزشک داشته باشیم­ که برای رسیدن به این عدد باید ١٨۵ هزار پزشک عمومی داشته باشیم یعنی آخر برنامه هفتم­ ­به ٢۵٠ هزار پزشک عمومی می‌رسیم.

به گزارش خبرنگار فارمانیوز، سید جلیل حسینی افزود:­ سال ١۴٠۴ ما ١۶ هزار دانشجوی پزشکی عمومی جذب می‌کنیم و این عدد تا سال ١۴٠٧ ثابت خواهد بود و سال ١۴٠٧ شورای‌عالی انقلاب فرهنگی مجدد برای افزایش ظرفیت پزشکی و دندانپزشکی تصمیم‌گیری می‌کند، امسال حدود ٣۴٠٠ نفر دانشجوی دندانپزشکی جذب می‌شوند که مشکل کمبود یونیت دندانپزشکی و اسناد و مشکلات رفاهی دانشجویی داریم.

وی گفت: با افزایش ظرفیت پزشکی و عدم تخصیص بودجه ما با شلوغی کلاس‌های درس مواجه هستیم و ما به دنبال تحول ده گانه در آموزش پزشکی هستیم و یکی از اهداف ده گانه بین‌المللی سازی است، در گام‌های دیگر اعتباربخشی دانشگاه‌های علوم پزشکی، تحول در آموزش بالینی، اخلاق پزشکی، اقتصاد و ارتقا بهره‌وری آموزش پزشکی، توسعه فناوری نوین و هوشمندسازی، ارزیابی و نظارت مرجعیت علمی و آینده‌نگاری، بازنگری برنامه‌های آموزشی، ماموریت گرایی و آمایش سرزمین برای ارتقا کمی و کیفی آموزش پزشکی در دستور کار قرار گرفته است.
معاون آموزشی وزیر بهداشت­ گفت: در نامه‌ای به روسای دانشگاه‌ها علوم پزشکی درخواست کرده‌ایم که در راس مسئول رسیدگی به آسیب به خود در کادر درمان قرار بگیرند و به مسائل افسردگی و مشکلات روحی و روانی رسیدگی کنند تا در چند ماهه آینده آمار آسیب به خود را به صفر یا حداقل برسانیم. در دانشگاه تبریز گزارشی به دست ما رسید که افراد در معرض خطر را شناسایی و ١٠ تا ٢٠ پیشنهاد معرفی کردند و ما کمیته کشوری آسیب به خود را راه‌اندازی کردیم و از نظام پزشکی و نظام روانشناسی هم دعوت به همکاری کردیم و جوان پزشکان هم در این کمیته حضور دارند.
حسینی درباره بودجه افزایش ظرفیت پزشکی گفت: ما امسال برای پذیرش دانشجو با مشکل کمبود استاد، کلاس، خوابگاه و خدمات رفاهی مواجه هستیم و در گزارش‌های مختلفی برای این موضوع بودجه ٣٧ هزار میلیاردی درخواست کردیم که این بودجه تا این لحظه تامین نشده است و نگران آسیب به دانشجویان و آموزش پزشکی هستیم، درحال حاضر دانشگاه‌های علوم پزشکی ١٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی معوق دارند.
معاون آموزشی وزارت بهداشت درباره علت گفت: ما ١٠٠ هزار پزشک عمومی ثبت شده در سازمان نظام پزشکی ثبت شده‌اند، اما ٣٠ هزار نفر پروانه طبابت نگرفته‌اند و انگیزه‌های اقتصادی باعث شده فرد در کشور طبابت نکند، ما می‌خواهیم پزشکی را از اصفهان به سرحدات سیستان‌و بلوچستان اعزام کنیم با حقوق ٢٠ میلیون تومانی و با این حقوق اندک و چالش‌های زندگی در مناطق محروم تمایلی برای فعالیت و کار ندارند.
وی بیان کرد: ١۶ هزار نفر امسال در پزشکی عمومی جذب می‌شود­و توزیع عادلانه پزشک در کشور نداریم. وزارت بهداشت به حدی بدهی داشته است و افزایش حقوق در پرداختی‌ها می‌تواند عوارض بودجه اقتصادی ایجاد کند و فقط در بخش پزشکی خانواده و نظام ارجاع برای پرداخت به پزشکان عمومی که رقم خوبی پیش بینی شده تا پزشکان عمومی ترغیب شوند تا در پزشکی خانواده و نظام ارجاع به کار گرفته شوند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پانزده − پنج =

دکمه بازگشت به بالا