حوزه سلامت

درخشش حوزه سلامت در جنگ/ راهی جز حمایت از دانش‌بنیان‌ها و تولید کنندگان نداریم

 معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به درخشش حوزه سلامت در دوران جنگ و تأکید بر ضرورت حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولید کنندگان داخلی گفت موفقیت‌های دولت در جنگ مرهون برنامه‌های راهبردی مصوب بود و سازمان غذا و دارو باید با اختیارات کامل، مأموریت تأمین و نظارت بر دارو، تجهیزات و فرآورده‌های سلامت را به‌خوبی انجام دهد.

 به گزارش ایفدانا، دکتر محمدرضا عارف در نشست با مدیران سازمان غذا و دارو، ضمن قدردانی از تلاش‌های بی‌دریغ فعالان عرصه سلامت اظهار داشت حوزه سلامت در یکی دو سال اخیر و به‌ویژه در دوران جنگ‌های اول و دوم، عالی و درخشان ظاهر شد و ارائه خدمات رایگان به بیش از ۴۰ هزار مصدوم، نشان‌دهنده عمق توانمندی و آمادگی نظام سلامت کشور است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی راهبردی گفت دلیل اینکه دولت در جنگ نسبتاً موفق عمل کرد این بود که برنامه مصوب داشتیم؛ در مقابل، سال‌ها از حق خود در خصوص موقعیت‌های راهبردی مانند تنگه هرمز غفلت کردیم و اکنون باید با برنامه‌ریزی دقیق، به حقوق حقه خود در عرصه‌های منطقه‌ای و بین‌المللی دست یابیم.

عارف افزود سازمان غذا و دارو باید برنامه راهبردی جامع برای خود تدوین کند؛ برنامه‌ای که نه‌تنها برای ۹۰ میلیون ایرانی، بلکه برای کشورهای مسلمان، اوراسیا و در حال توسعه نیز برنامه ریزی کند و مبنای هدف‌گذاری‌های منطقه‌ای قرار گیرد.

نوشته های مشابه

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه سلامت و معیشت مردم اولویت همه دولتها بوده است، تصریح کرد دولت پزشکیان عملا نشان داد که به این موضوع عمیقا باور دارد لذا دولت آماده است تا ریش و قیچی را به دست وزارت بهداشت بدهد و بر اساس منویات و نظرات کارشناسی آن وارد میدان شود؛ البته در این مسیر، برای هر فعالیت و تصمیم‌گیری باید ضوابط، امکانات، مقررات و استانداردهای کشور نیز لحاظ شود.

وی با درخواست از مدیران سازمان غذا و دارو برای ارائه منظم خروجی کمیته‌ها و کارگروه‌های تخصصی در حوزه‌های دارو، تجهیزات پزشکی و سایر مباحث مرتبط، افزود این گزارش‌ها مبنای مهمی برای برنامه‌ریزی‌های کلان دولت خواهد بود و ما آمادگی کامل داریم تا از ظرفیت‌های تخصصی شما در سیاست‌گذاری‌های ملی بهره بگیریم.

دکتر عارف با تبیین وظایف ذاتی سازمان غذا و دارو، گفت مأموریت اصلی این سازمان، تأمین و نظارت بر دارو، تجهیزات پزشکی و فرآورده‌های سلامت است و بل قدرت باید انرا انجام دهد.

معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص برخی دیدگاه‌ها درباره تغییر ساختار نظارتی سازمان غذا و دارو، تأکید کرد برخی معتقدند این سازمان باید زیرنظر مستقیم ریاست‌جمهوری فعالیت کند، اما ما بر این باوریم که در آن صورت، قدرت مانور و چابکی تخصصی آن کاهش می‌یابد. سازمان غذا و دارو باید در جایگاه قانونی و تخصصی خود قرار گیرد و با اختیارات کامل، برنامه هایش را به پیش ببرد.

دکتر عارف با اشاره به وجود برخی شبیه کاری ها میان دستگاه‌های اجرایی، خاطرنشان کرد علی‌رغم مباحث مطرح‌شده، هنوز چالش‌هایی در هماهنگی بین‌بخشی وجود دارد که هر ارگانی از منظر خود و با استناد به قوانین خاص، اقدامات خود را صحیح تر می‌داند؛ که حل این موضوع نیازمند عزم جدی و نگاه فرابخشی است.

معاون اول رئیس‌جمهور با تأکید بر اهمیت برنامه‌ریزی پیش‌دستانه برای شرایط غیرمترقبه، گفت باید اندیشید که اگر مثلاً دسترسی به ارز با محدودیت مواجه شد، مراودات تجاری و تأمین نیازهای دارویی چگونه انجام خواهد شد و برای این منظور، نیازمند برنامه‌های مصوب و سناریوهای از پیش‌تعیین‌شده هستیم.

دکتر عارف با تأکید بر راهبرد خوداتکایی در حوزه سلامت، گفت در این مسیر، راهی جز حمایت همه‌جانبه از شرکت‌های دانش‌بنیان و تولیدکنندگان داخلی نداریم. وقتی در پیچیده‌ترین جراحی‌ها ازدیگران برتریم در تولید داروها و تجهیزات پزشکی هم حتما می توانیم جز برترین ها باشیم یعنی به نقطه خودباوری و توانمندی رسیده‌ایم.

به گزارش تنها مرجع رسمی اخبار سازمان غذا و دارو ایفدانا، معاون اول رئیس‌جمهور در پایان با اشاره به مطالبات معوقه فعالان حوزه سلامت، ابراز امیدواری کرد با هماهنگی‌های صورت‌گرفته، به زودی بخشی از مطالبات شرکت‌های فعال در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی پرداخت شود تا چرخ تولید و خدمت‌رسانی با انگیزه و سرعت بیشتری به حرکت درآید.

وی درباره تسهیل فرآیندهای نظارتی
در زمان جنگ نیز توضیح داد: با توجه به زمان‌بر بودن آزمایش‌های کنترل کیفیت، به مسئولین فنی شرکت‌ها اختیار داده شد تا با پذیرش مسئولیت شخصی، کالاها را ترخیص و در انبارهای قرنطینه نگهداری کنند؛ البته از این افراد تعهد کتبی مبنی بر رعایت استانداردها اخذ شده بود.

به گزارش تنها مرجع رسمی اخبار سازمان غذا و دارو “ایفدانا”، رئیس سازمان غذا و دارو در پایان خاطرنشان کرد: شناسه رهگیری کالا (IRC) به‌عنوان شناسنامه محصول، به‌ویژه در مبادلات مرزی ضروری است و نباید حذف شوند و سازمان غذا و دارو متعهد می‌شود این مجوز را ظرف چند ساعت صادر کند. از تولیدکنندگان محترم نیز درخواست داریم با در نظر گرفتن مسئولیت اجتماعی، در این مقطع حساس با سیاست‌های تنظیم بازار همراهی کنند تا انشالله در شرایط رونق اقتصادی پیش‌رو، زمینه جبران خدمات آنان فراهم شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − هفت =

دکمه بازگشت به بالا