بیش از 3 میلیارد دلار به واردات دارو اختصاص یافت
سخنگوی اقتصادی دولت از تخصیص بیش از 3 میلیارد دلار ارز برای واردات مواد اولیه دارو و برخی داروها خبر داد و گفت: علاوه بر تخصیص ارز برای رفع فوری مشکلات صنعت دارو، ثبت سفارش اقلام مرتبط با آن نیز با فوریت و ظرف ۲۴ ساعت انجام و تعیین تکلیف میشود.
به گزارش فارمانیوز به نقل از فارس، سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت امروز سه شنبه (یکم آذر) در نشست خبری گفت: در تابستان ۱۴۰۱ در مورد شاخص قیمت تولیدکننده شاهد اتفاقات نویدبخش هستیم. این گزارش مربوط به فصل تابستان است و شاخص بهای تولید کننده در این مقطع زمانی است که اگر این شاخص وضعیت تورمی بالاتری داشته باشد مصرف کنندگان را در فصل های آینده با مشکل مواجه می کند و اگر رو به کاهش باشد نوید بخش کاهش در تورم مصرف کننده است.
این شاخص به ویژه در بخش کالاهای صنعتی و معدنی در وضعیت خوبی است البته در تورم تولید کنندهِ بخش خدمات، وضعیت مطلوب نیست یعنی تورم تابستان نسبت به بهار در حوزه خدمات افزایش پیدا کرده است اما در حوزه صنعت و معدن شاهد کاهش هستیم.
خاندوزی گفت: تورم نقطه به نقطه تولیدکنندگان بخش معدن 14 واحد درصد کاهش پیدا کرده است و تورم سالانه 21.7 درصد کاهش یافته است. در حوزه محصولات بخش صنعت و معدن در سمت تولید کننده شاهد کاهش قیمت بودهایم و امید بخش است برای اینکه در فصل پاییز و زمستان شاهد افزایش کمتر قیمت برای مصرف کنندگان باشیم اما تورم در حوزه خدمات افزایشی بوده و از 2.4 درصد در بهار به 16.2 درصد در تابستان افزایش پیدا کرده است.
سخنگوی اقتصادی دولت تصریح کرد: زمانی که این ارقام منتشر شد برخی از صاحب نظران گفتند منفی شدن تورم در بخش صنعت یعنی رکود در این بخش؛ واقعیت این است که شاخص های رکود و رونق با شاخص های تورم متفاوت است و ما وقتی که گزارش های تولید کالای صنعتی ومعدنی را مشاهده می کنیم که از نظر کمی چه میزان افزایش پیدا کرده است نشان می دهد در شش ماهه اول سال شرکتهای بزرگ معدنی 12.7 درصد و شرکتهای صنعتی بزرگ 5.3 درصد افزایش تولید داشتهاند.
وزیر اقتصاد تشریح کرد: میزان فروش شرکتهای بزرگ صنعتی هم 9.9 درصد در هفت ماهه اول سال بیشتر شده است بنابراین شاخص های تورم برای تولید کنندگان امیدبخش است که امیدواریم تورم برای مصرف کننده هم به مرور به همین سمت حرکت کند، تلاش های ویژه که سازمان اموال تملیکی و سایر دستگاه های مرتبط در حوزه های قضایی انجام دادند موجب شده است در هفت ماهه اول امسال نسبت به 7 ماهه سال گذشته 470 درصد رشد کالاهای قاچاقی انهدامی را شاهد بودیم و 680 درصد افزایش فروش کالاهای متروکه و اموال تملیکی، که این افزایش حکایت از عمل به دستور رئیس جمهور در مهرماه سال گذشته بود.
خاندوزی با اشاره به مشکلات در تامین ارزِ دارو گفت: این مساله خودش را در تامین بازار و قیمت برخی از داروها نشان داد؛ با توجه به اینکه دارو حساس ترین کالایی است که دولت درخصوص مدیریت ارز آن همه جانبه پای کار تامین ارزش ایستاده است چراکه به هیچ وجه مساله بیماران و جان مردم شوخی بردار نیست و تلاش شد مشکلی که پیش آمده بود با سرعت و جدیت بیشتری در وزارت بهداشت و بانک مرکزی برطرف شود.
سخنگوی اقتصادی دولت گفت: اقدامات انجام شده برای تخصیص و تامین ارز برای واردات و کمک تولید دارو با سرعت خوبی پیش میرود و امیدواریم ظرف هفته آینده مشکلات به طور کامل حل شود بانک مرکزی اعلام کرده است بیش از ۳ میلیارد دلار به این امر تخصیص یافته است از طرفی با توجه به اهمیت مساله مدیران بانکی هم قول داده اند ثبت سفارش متقاضیان 24 ساعته در سامانه تعیین تکلیف شود و فرآیندهای ارزی آن با سرعت بیشتری طی شود.
وی با بیان اینکه در کنار این مسائل شاهد اتفاقات خوب در پیشرانه اقتصادی بودیم،افزود: در آبان ماه پروژه ۱۵۴ کیلومتری ریلگذاری از مجموع طرح ریلی 600کیلومتری چابهار به زاهدان افتتاح شد و پیشرفت کل پروژه هم بیش از 63 درصد بوده است امیدواریم تا پایان سال شاهد باشیم با اختصاص 300 میلیون یورویی که برای تکمیل این طرح نیاز است کل این مجموعه به سرانجام برسدکه اثر ترانزیتی و ریلی این طرح به شدت در توسعه مناطق مهم است.
۵۵ دیدار مشترک در سفر به مجارستان انجام شد و خروجی آن افزایش میزان تجارت دو کشور به میزان دو برابر بود. در حوزه محصولات دارویی، پتروشیمی و… سرمایهگذاری تجارت مستمر داشته باشیم. موانعی بر سر راه تجار ایرانی بود از جمله در مسایل بانکی که خواستیم این مشکلات نیز حل شود