اعتیاد دارویی رو به افزایش است

آزاده اولیایی، کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، از افزایش اعتیاد دارویی، بهخصوص در نسل جدید خبر داد و آگاهسازی خانوادهها در این زمینه را حائز اهمیت دانست.
به گزارش فارمانیوز به نقل از ایرنا، آزاده اولیایی، کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور از افزایش اعتیادهای دارویی خبر داد و گفت: «بسیاری مواقع خانوادهها از این داروها به عنوان آرامبخش یا مسکن بدون تجویز پزشک برای فرزندان خود استفاده میکنند. حال آنکه باید در رابطه با مصرف آنها حساسیت لازم را داشته باشند.»
آزاده اولیایی با بیان اینکه اعتیادهای دارویی روند افزایشی دارد، افزود: «دسترسی به دارو در مقایسه با موادمخدر آسانتر و بیشتر است. بسیاری اوقات در قشر پزشک و پرستار و گروههای پیراپزشکی به دلیل دسترسی به داروها، این مواد را میبینیم. غیر از آن در بازار آزاد هم این داروها گاهی از شبکه دارویی کشور خارج میشوند و در دسترس عموم قرار میگیرند.»
افزایش مصرف داروهای اعتیادآور در مراکز درمانی
وی تصریح کرد: «امروز در درمانگاهها داروی زولپیدم و اکسیکدون بیش از گذشته مصرف میشوند. زولپیدم برای درمان کوتاهمدت مشکلات خواب استفاده میشود. اکسیکدون داروی مخدر ضددرد است که برای کاهش دردهای متوسط تا شدید به کار میرود. متولیان این مراکز علت این امر را غیرممکن یا بسیار سخت بودن درمان بیماری عنوان میکنند.»
کارشناس پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: «به طور کلی درمان اعتیادهای دارویی بسیار سخت است. زیرا این نوع اعتیاد قدرت مهار درونی و خویشتنداری فرد را از بین میبرد. به طوری که حتی ممکن است وی به سمت خودکشی سوق یابد.»
اولیایی با بیان اینکه شاهد افزایش مراجعات معتادان دارویی به کلینیک است، افزود: «به طور کلی افراد راجع به اعتیادهای دارویی ناآشنا هستند. بسیاری مواقع خانوادهها داروها را به عنوان آرامبخش یا مسکن به راحتی استفاده میکنند. خانوادهها دارو را در دست جوان خود میبینند اما خیالشان راحت است که آن را از داروخانه گرفته است. حتی اگر دارو را از بیرون گرفته باشد چون عنوان و برچسب دارو دارد نه ماده مخدر، خانواده حساسیتی روی آن نخواهد داشت.»
وی خاطرنشان کرد: «پس لزوم آگاهسازی خانوادهها به اینکه برخی مواد جدید در قالب قرص و آمپول است و این را باید خیلی جدی گرفت، حائز اهمیت است.»